odbojkaski-klub-uzice-logo
— worked during January 2020

Odbojkaški klub “Užice”

ok-uzice.com

Vrsta posla

Brif klijenta

Odbojkaški klub „UŽICE“ je osnovan 15. septembra 2001. godine. Od tada, do danas, za klub je igrao veliki broj igrača, koji su postizali zapažene rezultate. Danas se muška ekipa kluba takmiči u Prvoj B ligi. Klijent se našem timu javio sa željom da im se izvši redizajn postojećeg sajta, kako bi sajt bio funkcionalniji. Takođe, bio im je neophodan novi logo, i novi način prikazivanja svih sportskih novosti (sportske vesti,sportski rezultati, pregled odigranih utakmica , prenosi uživo).

Mdeus je, vođen velikim iskustvom i znanjem iz ove oblasti, odmah prepoznao zahteve klijenta i pretočio ih u jedan zanimljiv, edukativan, interaktivan web sajt. Prvo smo pristupili izradi upečatljivog logo-a, a potom i izradi novog dizajna sajta. To je podrazumevalo izradu složenog navigacionog menia, koji u sebi sadrži drop down meni, sa velikim brojem podkategorija, u kojima se prikazuju rezultati utakmica, fotografije utakmica po sezonama i sl.. Sajt smo povezali sa svim aktivnim društvenim mrežama koje klub koristi i time svim ljubiteljima sporta omogućili specifičan način interakcije sa samom sportskom organizacijom.

Naša metodologija

Kako bismo postigli što bolje rezultate, rad na ovom projektu smo podelili u nekoliko koraka:

Prikupljanje kontenta:

S obzirom da je klijent već imao web sajt, veliki deo sadržaja je preuzet sa stare verzije, izuzev aktuelnih fotografija i svih informacija koje su se u međuvremenu prikupile. Klijent je ovaj put tražio da na prezentaciji ima bogatu galeriju, kao i sve informacije o članovima kluba, utakmicama i svim uspesima kluba. Sav potreban kontent klijent je dostavio.

Dizajn i razvoj:

Klijent je zahtevao izradu novog logo-a, pa je se tome pristupilo sa dosta pažnje. Potom se radilo na redizajnu, u kome će preovladavati lične fotografije kluba i igrača. Takođe, zahtev klijenta je bio da se na sajtu nalazi poseban sistem za kalkulaciju bodova koje klub ima, i da postoji mogućnost izlistavanja rezultata svih utakmica.

Optimizacija sajta:

Potrebno je izvršti SEO optimizaciju sajtu, radi bolje pozicije u pretraživaču.Takođe, neophodna je dodatna optimizacija nove teme zbog ubacivanja tabela, kako bi sajt imao kvalitetnu responsive verziju.

Puštanje live verzije i finalni komentari:

Nakon puštanja live verzije, izvršili smo dodatno prikupljanje podataka o funkcionalnosti web sajta, kao i prikupljanje svih primedbi, pohvala i gotovih rešenja.

 

Rezultati

Uspešno kreiranje sadržaja:

Sadržaj na sajtu pisan je sa velikom pažnjom, tako da obuhvata sve aktuelne informacije koje se tiču odbojkaškog kluba, sve o njihovim postignućima, trenutnim i budućim aktivnostima, planiranim utakmicama, gostovanjima, bodovima i sl. Na taj način, klijent je dobio vrednu alatku kojom će uspostaviti pravilni interakciju sa ljubiteljima sporta, a posetioci web sajta će moći da zadovolje svoje potrebe, kada su sportske informacije u pitanju.

Složen dizajn:

Naš tim je uspeo da ogovori na izuzetno složene zahteve klijenta, kada je dizajn u pitanju. Formirana je posebna tabela bodova, rang lista, koja se nakon svake aktivnosti uredno ažurira. Kreiran je navigacioni meni koji obiluje podacima o istorijatu kluba, fotografijama, učesnicima, takmičenjima… Klijent je obučen da samostalno, svakodnevno ažurira informacije na početnoj stranici.

Responsivan sajt:

Naš tim je vrlo efikasno odgovorio na poseban izazov, kada je responsive verzija sajta u pitanju. Sajt je sada, sa svim tabelama koje poseduje, jednako efektan na svim uređajima.

Uspešno realizovana optimizacija:

Na sajtu je izvršena kvalitetna SEO optimizacija.

OK UŽICE je dobio jedan vrlo kvalitetan web sajt, koji će mu u mnogome pomoći da se bolje plasira u svetu sporta, u svetu obožavalaca i pratilaca. Sada kada ima alat kojim može da isporuči kontrolisanu poruku masovnoj publici, sasvim je sigurno da je OK Užice na dobrom putu da postane vodeći klub u regionu.

Radite sa nama

Zakažite sastanak ili konferencijski poziv
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.