srce-prirode
— worked together during 2021

Srce Prirode

www.srceprirode.rs

Vrsta posla

srce-prirode-1

Brif klijenta

Projekat Srce prirode je nastao kao rezultat istraživanja i potrage osnivača za rešenjem sopstvenih zdravstvenih tegoba. Proizvodi koje su kreirali, zasnovani su na korišćenju peruanske make, zlatne make ili make, krtolastog povrća iz porodice Brassicaceae. Proizvodi su 100% prirodni, apsolutno organskog porekla, u potpunosti provereni i sertifikovani. Kada u rukama posedujete ovakvu vrstu proizvoda, jedini način da nekome zaista pomognete, jeste da mu ga kvalitetno prezentujete, objasnite način njegove upotrebe i tako ga učinite dostupnijim. Klijent se našoj agenciji obratio upravo iz tog razloga.

Tim Mdeus-a je, nakon konsultacija, krenuo u izradu online prodavnice. Klijent je već posedovao veb sajt, ali veoma slabih performansi, tako da smo od samog početku znali šta treba, a šta ne treba da radimo. Iskoristili smo logo klijenta, čiji je dizajn korišćen kao osnova za dizajn patern cele prodavnice. Imajući u vidu viziju našeg klijenta, odabrali smo da za e-commerce platformu, koristimo WooCommerce plugin za WordPress. S obzirom da klijent nema izuzetno veliki broj proizvoda, ali i da ovaj plugin nudi niz pogodnih opcija i mogućnosti, WooCommerce je predstavljao optimalno rešenje. Od posebnog značaja za klijenta bilo je kreiranje blog stranice, potom stranice FAQ i opcija prijave na newsletter. Sve ovo omogućilo je našem klijentu da se predstavi na internetu, da kreira veliku bazu korisnika, i da dobije povratne informacije od svojih kupaca/korisnika.

Naša metodologija

Kreiranje kategorija proizvoda:
Klijent je već imao kreiran kontent koji se sastojao od fotografija i opisu proizvoda. Ustupio nam je tu veliku bazu podataka, koju smo kroz kategorije rasporedili u nekoliko grupa. Ubacili smo cenovni rang, filtere i omogućili sortiranje proizvoda njihovim korišćenjem. Svaki proizvod smo uklapali sa odgovarajućim opisom i često postavljenim pitanjima.

WooCommerce i WordPress:
Odabirom WooCommerce-a, klijent je dobio mogućnost potpune kontrole nad radom i izgledom prodavnice, uz dosta niže početne troškove. Klijentu je takođe omogućeno da upravlja ne samo digitalnim proizvodima već i njihovim zalihama. Tu ćemo dodati i razne opcije za plaćanje, integraciju sa e-mail servisom, stalna ažuriranja i mogućnost kreiranja velike zajednicu korisnika. Naš tim dizajnera je primenio niz inovativnih rešenja za besprekoran rad ove online prodavnice. Kreiran je jednostavan drop down meni, tako je da kretanje posetilaca kroz sajt postalo izuzetno jednostavno. Niz sekcija u koje smo ubacili specijalno dizajnirane i animirane ikonice, učinile su ovaj veb sajt jedinstvenim. Kako bismo klijentu omogućili bolje pozicioniranje, ubacili smo posebnu sekciju sa referencama, sekciju „korisni saveti“ i blog stranicu, koje ovu onlajn prodavnicu čine izuzetnom.

Optimizacija:
Jedna od prednosti WooCommerce plugin-a je činjenica da je on SEO friendly, odnosno može mnogo pomoći u pozicioniranju na pretrazivačima. Google voli WordPress.

Responsivna verzija:
Od velike je važnosti za onlajn prodavnicu da ima kvalitetan dizajn i besprekornu funkcionalnost. Potpuna responsivnost njenog sadržaja takođe je od velikog značaja. Kako bi klijent bio u potpunosti zadovoljan, naš tim je naznačenim zadacima pristupio sa izuzetno velikom pažnjom.

srce-prirode-3

Rezultati

Pravilno raspoređene stranice veb sajta:
Iako je početna zamisao klijenta bila da se kreira onlajn prodavnica u kojoj je moguće kupiti proizvode, tokom rada na izradi prezentacije, implementirano je još nekoliko rešenja koje će proizvod bolje približiti krajnjem korisniku. Kao podrška posetiocu sajta, tu su blog i FAQ stranica. Sav sadržaj je pravilno raspoređen i uklopljen sa nizom edukativnih tekstova koji se lako mogu pronaci i koje je korisno pročitati. Svaki tekst potkrepljen odgovarajućim fotografijama proizvoda.

Dizajn koji odgovara individualnim potrebama:
WordPress je dimanična platforma, i pedstavlja kombinacija snažnih okvira za e-trgovinu i fleksibilnosti definisanja proizvoda, zbog čega predstavlja idealan izbor za trenutne vlasnike onlajn prodavnica. Odabirom teme, kreiranjem dizajna i aktiviranjem niza korisnih dodataka, dobili smo jednu ozbiljnu interent prezentaciju. Klijentu smo obezbedili obuku kako bi lako pristupio sistemu i sprovodio kontrolu nad radom prodavnice. On sada samostalno može da unosi neograničen broj novih proizvoda, briše ih ili uređuje, da dodaje opis i fotografije, i da ima kontrolu nad svim servisima preko jednostavnog veb interfejsa. Takođe, postoji i mogućnost praćenja količine, menjanja cena, ubacivanja popusta, kodova za popust, upravljanje nalozima i ostavljanje recenzija. Postizanje jedne velike zajednice, na relaciji prodavac-kupac-proizvod, od izuzetnog je značaja za svaku onlajn prodavnicu. S toga smo klijentu kroz dizajn sajta, obezbedili niz opcija kako bi ta zajednica u budućnosti postala živ organizam. Na veb prezentaciji postoji blog modul sa kategorizacijom i opcijom komentara, niz kontakt formi, newsletter prijava… Klijentu je ugrađena analitika, koja mu pruža redovne izveštaje za praćenje prodaje po datumima, pa tako klijent može da vidi koji su proizvodi najprodavaniji, može raspolagati informacijama o kupcima, a sve to kroz jednostavan dijagramski prikaz. Na kraju klijent je dobio jedinstven veb šop sa precizno i pregledno predstavljenim proizvodima.

Uspešna optimizacija:
WooCommerce je omiljen u SEO zajednici, što čini SEO optimizaciju proizvoda daleko jednostavnijom. Naš tim je odabirom ovog plugin-a, doneo najbolju odluku za klijenta, kako u pogledu dizajna prodavnice, tako i po pitanju njene optimizacije.

Responsivna verzija:
Kreiranje onlajn prodavnice u responsive verziji je nešto u čemu naš tim ima veoma veliko iskustvo. Klijent je dobio potpuno responsivnu verziju, sa besprekornim dizajnom, funkcionalnim rešenjima i prezentacionim performansama. Responsive prikaz je jednako kvalitetan kao i na desktopu.

Radite sa nama

Zakažite sastanak ili konferencijski poziv
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.