kolari-vision-black-logo
— worked together during 2021

Kolari Vision

www.kolarivision.com

Vrsta posla

kolari-vision-img-1

Brif klijenta

Približavajući se dizajnu sa fokusom na brzinu, sigurnost, korisničko iskustvo i implementaciju, Mdeus Solutions tim je veoma brzo uradio odličan posao.

Za uspešno funkcionisanje Kolarija već pet godina snosimo potpunu odgovorost. Kako bi precizno podesio sve procese na ovom veb sajtu, Mdeus tim je izvršio više intervencija manjeg i većeg obima. Ponosni smo što možemo da kažemo da nastavljamo sa razvojem onlajn prisustva Kolari Vision-a i pomažemo ovom poslovnom modelu da kontinuirano raste.

Kvalitetan veb sajt je neophodan za vaš onlajn biznis. Od sajta koji je fokusiran na sadržaj i osnovne poslovne usluge, preko responsivnog sajta sa nadogradnjama neoprodnim za njegovu ozbiljnu funkcionalnost, do potpuno funkcionalne platforme za prodaju, Kolari je prešao dug put. Posle neuspešnih pokušaja da se izrada platforme uspešno izvede, susret Mdeusa i Kolarija u potpunosti je izmenio tok događaja. Kroz dobru diskusiju o tome gde se sajt nalazi i o karakteru njihove poslovne vizije, u potpunosti smo se složili u vezi sa daljim tokom dizajna, razvoja i implementacije novih funkcionalnosti.

Insistirali smo na stabilnoj veb stranici koja se može permanentno nadograđivati. Klijentu je to bilo osvežavajuće u poređenju sa njegovim prethodnim iskustvima, u kojima su kompanije samo želele da odrade posao što pre i uzmu „lak“ novac. Brzo smo otkrili da je izrada početnog veb sajta autsorsovana u Indiji i da je „lokalni američki developer“ bio samo koordinator. Druga kompanija je u kodu ostavila skrivenu napomenu u kojoj se izvinjava svim budućim programerima koji su morali da se bakću sa zbrkom na sajtu. Napomenu smo pronašli i zasukali rukave.

Kao i uvek, dizajnu smo pristupili sa fokusom na brzinu, sigurnost i korisničko iskustvo. Tokom razvoja veb sajta, implementirali smo mnoštvo dobro prilagođenih modifikacija postojećih dodataka, izvršili bezbroj apgrejdova i optimizovali sve njihove veb stranice. Izradili smo bekend koji je značajno pojednostavio obradu porudžbina i integrisali preko potrebna SEO poboljšanja, veoma značajna za povećanje Kolarijevog Google ranga. Pored toga, napravili smo dobro prilagođenu aplikaciju za njihov veb sajt. Aplikacija prikazuje fotografije koje su njihovi kupci poslali. „Moje iskustvo sa Mdeusom je bilo tako daleko iznad i izvan usluga koje sam dobio od drugih kompanija za veb dizajn, da sam se sa njim udružio kao bismo pokrenuli novu kompaniju za veb dizajn.“, kaže u svom testimonijalu Ilija iz Kolari Vision-a.

Naša metodologija

Metodologija našeg rada na Kolari Vision-u može se podeliti u nekoliko međusobno povezanih faza:

Dijagnostika:

U radu na Kolari-ju dijagnostika je uključivala detaljan pregled koda, detektovanje nekonzistentnosti, disfunkcionalnosti i ostalih nedostataka različite vrste i obima. Klijentu smo detaljno izneli zaključke nastale iz ove analize i predložiti adekvatna rešenja. Sajt Kolari-ja predstavljao je za nas zaista veliki izazov.

Veb razvoj:

Veb razvoj, odnosno (re)koncipiranje, dizajn i kreiranje kontenta za veb platformu, je praktična realizacija uvida dobijenih prilikom dijagnostifikovanja. Konstantan feedback sa klijentom nužan je za određivanje adekvatnosti procesa rekoncipiranja određene platforme, ali takođe omogućava i permanentno izveštavanje korisnika naših usluga o tehnikama i alatima koje implementiramo na njihove veb lokacije. Ljudi iz Kolari-ja bili su nam idealni sagovornici s obzirom da su se prilično detaljno interesovali za sve faze u procesu rada na njihovoj platformi i davali veoma korisne sugestije.

Osmišljavanje i implementiranje SEO strategije:

Osmišljavanje i implementiranje SEO strategije je veoma bitan deo izrade veb sajta. S obzirom da je svrha celokupnog njihovog sajta prodaja, Kolari-ju je bio posebno potreban kvalitetan SEO, koji se može blagovremeno ažurirati i tako permanentno omogućiti visoke Google rejtinge i statistike. Pedantnom izradom njihove veb platforme uticali smo na povećanje brzine učitavanja, integrisali preko potrebna SEO poboljšanja, značajno modifikovali preglednost prezentovanih proizvoda i optimizovali način prezentovanja njihovih sadržaja.

Kreiranje atraktivnih odredišnih stranica:

Kreiranje atraktivnih odredišnih stranica nužno je za generisanje prodaje. MDEUS radi na dizajniranju specifičnih odredišnih stranica za Kolari. Odredišna stranica je samostalna veb stranica na koju osoba „sleti“ nakon što klikne na imejl, oglas ili drugu digitalnu lokaciju. Kada dođu na vašu odredišnu stranicu, korisnici se podstiču da preduzmu neku radnju, kao što je pridruživanje listi ili kupovina proizvoda. U slučaju Kolari Vision-a, MDEUS radi na kreiranju odredišnih stranica za svoje najprodavanije filtere za fotoaparate.

Rebrendiranje:

Rebrendiranjem odredišne stranice MDEUS je pomogao Kolari-ju da poboljša svoj digitalni identitet. Prilikom rada na rebrendiranju potrebno je zadržati glavnu strukturu brenda i povećati njegovu upotrebljivost. Međutim, Kolari ima jasnu namenu. Žele da njihov brend bude vizuelno prijatan i nenametljivo vidljiv kroz navigaciju na sajtu, sa druge strane, on mora biti atraktivan, funkcionalan i korisan. Rebrendirana odredišna stranica radi dobro za širok spektar posetilaca, tehnički je stabilna i sigurna.

Usluga redizajna:

Usluga redizajna obuhvata periodično menjanje izgleda sajta, prilagođavanje dizajna potrebama pojedinih proizvoda, ispravke različitih grešaka i brzo implementiranje željenih ažuriranja. Kolari svedoči o brzini i posvećenosti sa kojima pristupamo svim modifikacijama koje u dijalogu sa klijentom procenimo kao nužne za besprekorno funkcionisanje njenog/njegovog veb sajta. Na obostrano zadovoljstvo, sa Kolari-jem smo u svakodnevnom kontaktu.

Dizajn ambalaže:

Dizajn ambalaže za Kolari Vision proizvode je još jedna faza u našoj plodotvornoj saradnji. Dizajn ambalaže proizvoda se odnosi na kreiranje eksterijera proizvoda. To uključuje izbore u materijalu i obliku, određivanje grafičkih rešenja i adekvatne grafike, izbor boja i fontova koje ćemo koristiti na omotu, kutiji, konzervi, boci ili bilo kojoj vrsti kontejnera. MDEUS sarađuje sa Kolari-jem u kreiranju jednostavnog, vizuelno laganog, atraktivnog i kvalitetnog dizajna ambalaže za njihove kupce.

kolari-vision-img-3

Rezultati

Posećenost sajta i broj konverzija nam omogućuju uvid u uspešnost celokupnog našeg poslovanja i saradnje. O povećanju prodaje i kontinuiranom rastu Kolari-jevog poslovnog modela svedoče statistike, ali nije na nama da ih detaljno navodimo, već da nastavimo posvećen rad na ovoj platformi, rad koji je i Mdeus i Kolari iz korena transformisao. Nadamo se da ćemo nastaviti da rastemo zajedno!

Radite sa nama

Zakažite sastanak ili konferencijski poziv
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.