Glimpses to the world
— worked together during 2021

Glimpses of The World

glimpses-of-the-world.com

Vrsta posla

Glimpses of the world

Brif klijenta

Glimpses of the World je blog o putovanjima koji će vas povesti na put oko sveta kroz specifične slike, priče i putopise. Glimpses je takođe prezentacioni veb-sajt sa onlajn prodavnicom, na kojoj se nude usluge profesionalnog konsaltinga i edukativni sadržaji za svakoga ko želi da sazna više o različitim kulturama. Osnovni cilj ovog sajta je da posetioci na potpuno nov način dožive svet koji nas okružuje. Stoga je naš klijent kao svestrana ličnost puna entuzijazma, na vreme shvatio da mu je onlajn prisustvo neophodano da bi uspešno iskomunicirao svoja neobična i autentična iskustva. Misija mu je bila da svoje impresije prenese velikom broju ljudi.

Klijent se našem timu obratio sa idejom da u svega nekoliko web stranica, uspešno istakne svoje usluge i znanje. Za Meus tim je ovo bio veliki izazov, na koji smo veoma uspešno odgovorili. Odlučili smo se za izradu jednostavnog i funkcionalnog dizajna, blagih i toplih boja. Da bi se jasnije istakle fotografije klijenta, kao i tekst koji ih prati, bilo je potrebno da svi elementi sugerišu neku vrstu ‘kućne’ atmosfere. Kako bi produbili interakciju sa posetiocima, ubacili smo CTA dugme i povezali veb-sajt sa svim društvenim mrežama koje klijent koristi. Zatim smo postavili SEARCH dugme na nekoliko pozicija i time olakšali kretanje kroz sadržaj veb sajta. Kao opciju za izradu onlajn prodavnice koja najbolje korespondira sa WordPress-om, koristili smo WooCommerce plugin. WooCommerce je odlično rešenje jer daje klijentu potpunu kontrolu nad prodavnicom, proizvodima, njihovim parametrima i ostalim podacima koji bi tu trebalo da budu transparentno prikazani. Imajući u vidu da čak 80% poseta veb-sajta dolazi sa mobilnih telefona, veoma pažljivo smo pristupili dizajnu responzivne verzije veb-sajta. Klijentu je na ovaj način omogućeno uspešno poslovanje na internetu.

Naša metodologija

KREIRANJE FRAME-A ZA IMPLEMENTACIJU SADRŽAJA:

Klijent je dostavio sav potreban sadržaj za blog i onlajn prodavnicu. Na osnovu ovog adekvatnog sadržaja formirali smo nekoliko strategija za izradu veb-sajta. Sve fotografije prati određen sadržaj, koji je naš tim koristeći jedinstvena dizajnerska rešenja, implementirao i rasporedio. Kako je sajt ujedno i prodavnica, jako je važno da se proizvodi i njihov opis pravilno rasporede po kategorijama. Takođe, blog stranica je puna raznosvrsnog sadržaja, koji je radi bolje preglednosti bilo neophodno jasno i pregledno kategorizovati.

NEKOLIKO ZAHTEVA, JEDNO REŠENJE:

Na eksplicitan zahtev klijenta, dizajnersko rešenje našeg tima moralo je biti vizuelno osvežavajuće, funkcionalno, pragmatično i fleksibilno. Stoga smo prvo izvršili svojevrsnu kategorizaciju celokupnog veb-sajta. Imali smo na umu da je ovaj sajt u stvari primarno blog po svojoj formi, pa smo se odlučili da postavimo dugme za pretragu blog tekstova, kao i da same tekstove kategorizujemo po nazivima, odnosno destinacijama. Potom smo pristupili izradi internet prodavnice. Sve proizvode smo u skladu sa zahtevom rasporedili u tri kategorije. Osnovni cilj je bio da kupovina u prodavnici bude izuzetno jednostavna. Za pojedine kategorije proizvoda koristili smo “watermark”. Kao opciju, kada su e-knjige u pitanju (pdf ili epub) koristili smo i taksonimiju. Na kraju, kategorija u kojoj klijent nudi usluge profesionalnog konsaltinga, predstavljena je na posebnoj stranici sa prikazom cena usluga u 3 korisnička paketa. Napravili smo posebno CTA dugme koje poziva posetioca da kontaktira našeg klijenta i zakaže sastanak sa njim. Tim Mdeusa-a uvek stavlja poseban akcenat na povezivanje klijenta sa posetiocima, pa smo u skladu s time kreirali opciju prijavljivanja na mailing listu, povezali sve društvene mreže sa veb-sajtom i posebno akcentovali bitne sadržaje na početnoj stranici. Na zahtev klijenta, sajt je urađen kao dvojezičan.

OPTIMIZACIJA I RESPOZIVNOST:

WooCommerce je plugin koji koristi pun potencijal WordPress SEO prednosti, tako da je SEO u ovom slučaju doneo odlične rezultate. Responzivna verzija je zahtevala veliku dozu pažnje i pozornosti, jer je bilo potrebno da sajt funkcioniše na najrazličitijim uređajima. Responzivnost se pokazala kao dominantna u evaluaciju naše izvedbe veb-sajta.

Glimpses of the world

Rezultati

USPEŠNO DELEGIRAN SADRŽAJ:

Nakon što je tim dizajnera prezentovao funkcionalno rešenje za prikazivanje sadržaja, tim divelopera je krenuo sa realizacijom vizuelnih rešenja. Veb-sajt je pregledan jer je navigacija kroz njegov sadržaj slična blogu sa jedne strane, dok sa druge sadrži jednostavnost onlajn prodavnice. Kada je putovanje kroz veb sajt u pitanju, svaki posetilac će imati jedinstveno iskustvo, jer izgled sajta kombinuje u sebi uzbudljiv sadržaj i kvalitetna dizajn rešenja.

FUNCIONALAN I PREGLEDAN VEB-SAJT:

Prilikom koncipiranja veb-sajta ili platforme, veoma je teško spojiti karakter prezentacionog sajta sa zahtevima internet prodavnice. Međutim, dok smo odgovarali na zahteve po pitanju funkcionalnosti, dizajna, brzine učitavanja i optimizacije za pretraživače, mogli smo da pratimo kako se prezentacioni sajt i internet prodavnica lagano spajaju u autentičnu verziju bloga. Mdeus tim je kvalitetno iskoristio sva programska i dizajnerska rešenja kojima raspolaže, i kreirao jedinstven veb-sajt koji će svakako ostati zapažen u očima posetilaca.

BESPREKORNA RESPONZIVNA VERZIJA:

Responzivna verzija, tj. RWD (responsive web design) je veoma bitna u celokupnoj strukturi veb-sajta ili platforme. Njena detaljna i precizna izrada je naročito značajna ako klijent za prezentaciju svojih uluga ili proizvoda zahteva web-shop. Zato je važno da celokupna responzivna verzija besprekorno funkcioniše, ali i da pritom lepo izgleda. Na ovaj izazov, kao i na očekivanja klijenta smo uspešno odgovorili. Sajt koji na prvi pogled liči na blog, ujedno sadrži složenu SEO strategiju karakterističnu za web prodavnicu.

Na kraju, klijent je dobio kvalitetnu web prezentaciju i tako se uspešno pozicionirao na globalnoj mreži i plasirao svoje sadržaje u svet internet trgovine.

Radite sa nama

Zakažite sastanak ili konferencijski poziv
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.