Ova Politika privatnosti je kreirana da bude od koristi onima koji su zabrinuti kako se njihovi lični podaci koriste na mreži.

Da biste bolje razumeli kako prikupljamo, održavamo, otkrivamo i štitimo vaše lične podatke, pažljivo pročitajte našu politiku privatnosti.

KOJI SE LIČNI PODACI PRIKUPLJAJU OD LJUDI PRILIKOM POSETE NAŠEM VEB SAJTU, BLOGU ILI APLIKACIJI?

Prilikom posete našem veb sajtu, registracije za bilten ili popunjavanja obrasca, po potrebi, možda će se od vas tražiti da unesete svoje lične podatke kao što su ime, broj telefona, adresa e-pošte, poštanska adresa, informacije o kreditnoj kartici da biste vam pomogli sa svojim iskustvom.

KADA PRIKUPLJAMO INFORMACIJE?

Prikupljamo vaše informacije kada naručite, popunite formular, registrujete se na našem sajtu, odgovorite na anketu, pretplatite se na bilten ili unesete informacije na naš sajt.

KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?

Kada se registrujete, izvršite kupovinu, naručite, surfujete veb-sajtom, odgovorite na marketinšku komunikaciju ili koristite neke druge funkcije veb sajta, možemo da koristimo vaše lične podatke na sledeće načine:

Da biste nam omogućili da isporučimo odgovarajuću vrstu sadržaja i ponude proizvoda za koje ste najviše zainteresovani.

Da personalizujete svoje iskustvo kao korisnika i poboljšamo naš veb sajt da vam bolje služi.

Da biste upravljali promocijom, anketom ili drugom funkcijom sajta.

Za brzu obradu vaših transakcija.

Za slanje povremenih e-poruka u vezi sa proizvodima i uslugama.

KAKO ŠTITIMO INFORMACIJE O POSETIOCIMA?

Želimo da imate bezbedno iskustvo dok posećujete naš veb sajt i stoga se naš veb sajt redovno skenira u potrazi za bezbednosnim rupama i ranjivostima.

Koristimo redovno skeniranje zlonamernog softvera.

Vašim ličnim podacima može pristupiti ograničeni broj osoba sa posebnim pravima pristupa. Koristimo bezbedne mreže i tehnologije kao što je SSL – sloj bezbedne utičnice tako da su sve osetljive/kreditne informacije koje date šifrovane.

Kada korisnik naredi porudžbinu, mi primenjujemo različite bezbednosne mere da bismo očuvali bezbednost vaših ličnih podataka.

Ne čuvamo niti obrađujemo vaše transakcije na našim serverima. Umesto toga, oni se obrađuju preko provajdera mrežnog prolaza.

DA LI KORISTIMO „KOLAČIĆE“?

Da. Kao i skoro svi veb sajtovi, mi koristimo kolačiće koji su male datoteke koje veb sajt ili njegov dobavljač usluga stavljaju na hard disk vašeg računara kada posećujete veb sajtove (ako vi to dozvolite).

ZAŠTO KORISTIMO „KOLAČIĆE“?

Oni omogućavaju sistemima sajta ili dobavljaču usluga da shvate i pamte određene informacije. Na primer, koristimo kolačiće da bismo nam pomogli da obradimo artikle u vašoj korpi i razumemo vaša podešavanja na osnovu prethodnih aktivnosti na sajtu, kako bismo vam pružili poboljšane usluge. Kolačići nam omogućavaju da sastavimo zbirne podatke u vezi sa saobraćajem na sajtu i interakcijom, kako bismo mogli da ponudimo najbolja iskustva i alate na sajtu u budućnosti.

Takođe možemo da uključimo funkcije koje pružaju pouzdane usluge trećih strana koje prate ove informacije u naše ime.

Svaki put kada se kolačić pošalje, možete odlučiti da vas računar upozori ili možete da isključite sve kolačiće. Ovu opciju možete da rešite preko podešavanja pretraživača (poput Internet Explorer-a). Savetujemo vam da pogledate meni za pomoć vašeg pretraživača da biste saznali na koji način možete da izmenite kolačiće.

Neke funkcije mogu biti ograničene u slučaju da isključite kolačiće, a neke od naših usluga neće funkcionisati kako treba, ali i dalje možete da kupujete i naručujete.

OTKRIVANJE TREĆIH LICA

Ne trgujemo, ne prodajemo niti na drugi način prenosimo vaše lične podatke na spoljne strane osim ako vam ne damo obaveštenje. To ne uključuje one partnere za hostovanje veb stranica i druge strane koje nam pomažu u poslovanju, radu naše veb stranice ili servisiranju vas, ako se te strane slažu da čuvaju ove informacije kao poverljive. Takođe možemo da otkrijemo vaše informacije kada smatramo da je objavljivanje u skladu sa zakonom, da poštujemo smernice našeg sajta ili zaštitimo svoja ili tuđa prava, bezbednost ili imovinu.

U svakom slučaju, podaci o posetiocima koji se ne mogu identifikovati mogu se preneti drugim stranama za oglašavanje, marketing ili druge namene.

VEZE TREĆE STRANE

Možemo da ponudimo usluge ili proizvode trećih lica na našoj veb lokaciji. Stoga, mi nemamo nikakvu odgovornost za aktivnosti i sadržaj ovih povezanih sajtova jer imaju nezavisne i zasebne politike privatnosti. Međutim, nastojimo da zaštitimo integritet našeg veb sajta i pozdravljamo sve povratne informacije o ovim sajtovima.

GOOGLE

Google-ovi zahtevi za oglašavanje su uspostavljeni da bi korisnicima pružili pozitivno iskustvo, a mogu se sumirati Google-ovim principima oglašavanja.

Https://Support.Google.Com/Adwordspolicy/Answer/1316548?Hl=En

 

GOOGLE ADSENSE OGLASNI „KOLAČIĆI“

Kao dobavljač treće strane, Google koristi kolačiće za prikazivanje oglasa našim korisnicima na osnovu njihove posete našem veb sajtu. Korisnici mogu da odustanu od upotrebe Google DART  „kolačića“ tako što će posetiti Google politiku privatnosti za oglase i sadržajnu mrežu.

U skladu sa Zakonom o politici privatnosti na mreži, primenili smo sledeće:

  • Ponovno oglašavanje sa Google AdSense-om

Zajedno sa dobavljačima trećih strana, prikupljamo podatke o interakcijama korisnika sa prikazima oglasa i drugim funkcijama oglasnih usluga (kao što je Google, koristi „kolačića“ prve strane,„kolačića“ Google analitike, „kolačića“ dvostrukog klika).

Opredeljuju se:

Korisnici mogu da upravljaju načinom na koji se Google oglašava pomoću stranice sa podešavanjima Google oglasa. Možete birati tako što ćete trajno koristiti dodatak za pregledač za onemogućavanje Google analitike ili tako što ćete posetiti stranicu za onemogućavanje Inicijative za mrežno oglašavanje.

Naša politika privatnosti kada je kreirana, povezana je na našoj početnoj stranici i prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naš veb sajt.

Na našoj stranici sa politikom privatnosti korisnici će biti obavešteni o svim promenama u vezi sa izmenama politike privatnosti:

Korisnici mogu da promene svoje lične podatke slanjem e-pošte ili pozivom.

DO-NOT-TRACK RUKOVANJE SIGNALIMA

Kada je mehanizam DNT pretraživača na mestu, mi ne pratimo, ne koristimo oglašavanje niti postavljamo „kolačića“. Takođe ne dozvoljavamo praćenje ponašanja trećih lica.

COPPA (ZAKON O ONLAJN ZAŠTITI PRIVATNOSTI DECE)

Zakon o zaštiti privatnosti dece na internetu (COPPA) stavlja roditelje u kontrolu kada je u pitanju prikupljanje ličnih podataka dece mlađe od 13 godina. Nacionalna agencija za zaštitu potrošača, Federalna trgovinska komisija, navodi šta onlajn usluge i operateri veb sajtova moraju da urade da bi zaštitili Bezbednost i privatnost dece na mreži.

FER INFORMACIJSKA PRAKSA

Principi pravične prakse informisanja su od suštinskog značaja za zakon o privatnosti u Sjedinjenim Državama, a njegovi koncepti su igrali važnu ulogu u razvoju zakona o zaštiti podataka širom sveta.

U slučaju povrede podataka, mi ćemo preduzeti sledeće radnje koje su u skladu sa praksom poštenog informisanja:

  • Obavestićemo korisnike putem e-pošte u roku od 7 radnih dana
  • Obavestićemo korisnike putem obaveštenja na sajtu u roku od 7 radnih dana

Primenjujemo princip individualnog obeštećenja. Pojedinci se obraćaju sudovima da istraže ili krivično gone nepoštovanje od strane sakupljača ili obrađivača podataka.

CAN-SPAM UKAZ

Zakon o CAN-SPAM-u utvrđuje zahteve za komercijalne poruke i postavlja pravila za komercijalnu e-poštu, omogućavajući primaocima da spreče da im se e-poruke šalju, kao i precizne kazne za kršenje.

Saglasni smo sa sledećim tokom prikupljanja vaše adrese e-pošte:

Ako u bilo kom trenutku želite da se odjavite od primanja e-poruka, možete nam poslati e-poštu na

I brzo ćemo vas ukloniti iz SVE prepiske.

KONTAKTIRAJTE NAS

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti, možete nas kontaktirati koristeći informacije u nastavku.

WHAT IS PERSONAL INFORMATION COLLECTED FROM THE PEOPLE WHILE VISITING OUR WEBSITE, BLOG, OR APP?

When Visiting Our Site, Registering For The Newsletter, Or Filling Out A Form, As Appropriate, You May Be Asked To Enter Your Personal Details Like Name, Phone Number, Email Address, Mailing Address, Credit Card Information To Help You With Your Experience.

WHEN DO WE COLLECT INFORMATION?

We Collect Your Information When You Place An Order, Fill Out A Form, Register On Our Site, Respond To A Survey, Subscribe To A Newsletter, Or Enter Information On Our Site.

HOW DO WE USE YOUR INFORMATION?

When You Register, Make A Purchase, Place An Order, Surf The Website, Respond To Marketing Communication, Or Use Some Other Website Features, We May Use Your Personal Information In The Following Ways:

To Allow Us To Deliver Appropriate Type Of The Content And Product Offerings In Which You Are Most Interested.

To Personalize Your Experience As A User And Improve Our Website To Better Serve You.

To Administer A Promotion, Survey Or Other Site Feature.

To Process Your Transactions Promptly.

To Send Occasional Emails Regarding Products And Services.

HOW DO WE PROTECT VISITOR INFORMATION?

We Want You To Have A Safe Experience While Visiting Our Website And Therefore Our Website Is Regularly Scanned For Security Holes And Vulnerabilities.

We Use Regular Malware Scanning.

Your Personal Information Is Accessible By A Limited Number Of Persons With Special Access Rights. We Use Secured Networks And Technologies Like SSL- Secure Socket Layer So That All Sensitive/Credit Information You Provide Is Encrypted.

When A User Places An Order, We Implement Different Security Measures To Maintain The Safety Of Your Personal Detail Information.

We Do Not Store Or Process Your Transactions On Our Servers. Instead, They Are Processed Through A Gateway Provider.

DO WE USE ‘COOKIES’?

Yes. Like Almost All Websites, We Use Cookies Which Are Small Files That A Site Or Its Service Provider Place To Your Computer’s Hard Drive When You Visit Websites (If You Allow).

WHY WE USE COOKIES?

They Enable The Site’s Or Service Provider’s Systems To Capture And Remember Certain Information. For Example, We Use Cookies To Help Us Process The Items In Your Shopping Cart And Understand Your Preferences Based On Previous Site Activity In Order To Provide You With Improved Services. The Cookies Enable Us To Compile Aggregate Data Regarding Site Traffic And Interaction So That We Can Offer The Best Site Experiences And Tools In The Future.

We May Also Include Functionalities Provided By Trusted Third-Party Services That Track This Information On Our Behalf.

Each Time A Cookie Is Being Sent, You Can Decide To Have Your Computer Warn You, Or You Can Opt To Turn Off All Cookies. You Can Settle This Option Through Your Browser (Like Internet Explorer) Settings. We Advise You To Look At Your Browser’s Help Menu To Learn The Proper Way To Modify Your Cookies.

Some Features May Be Limited In Case You Switch Cookies Off, And Some Of Our Services Will Not Function Properly, But You Can Still Make Purchases And Place Orders.

THIRD PARTY DISCLOSURE

We Do Not Trade, Sell, Or Otherwise Transfer Your Personally Identifiable Information To Outside Parties Unless We Provide You With Notice. It Does Not Involve Those Website Hosting Partners And Other Parties Who Help Us In Conducting Our Business, Operating Our Website, Or Servicing You, If Those Parties Agree To Preserve This Information Confidential. We May Also Disclose Your Information When We Believe Release Is In Accordance With The Law, Respect The Policies Of Our Site, Or Protect Ours Or Others’ Rights, Safety Or Property.

Anyway, Non-Personally Identifiable Visitor Information May Be Transferred To Other Parties For Advertising, Marketing, Or Other Uses.

THIRD PARTY LINKS

We May Offer Third Party Services Or Products On Our Website. We, Therefore, Have No Responsibility For The Activities And Content Of These Linked Sites Since They Have Independent And Separate Privacy Policies. However, We Strive To Protect Our Site’s Integrity And Welcome Any Feedback About These Sites.

GOOGLE

Google’s Advertising Requirements Are Established To Provide A Positive Experience For Users, And It Can Be Summed Up By Google’s Advertising Principles. Https://Support.Google.Com/Adwordspolicy/Answer/1316548?Hl=En

GOOGLE ADSENSE ADVERTISING COOKIES

As A Third-Party Vendor, Google Uses Cookies To Serve Ads To Our Users Based On Their Visit To Our Site. Users May Opt Out Of The Use Of The Google DART Cookies By Visiting The Google Ad And Content Network Privacy Policy.

According To Online Privacy Policy Law We Have Implemented The Following:

  • Remarketing With Google AdSense

We Along With Third-Party Vendors, To Compile Data About User Interactions With Ad Impressions, And Other Ad Service Functions (Such As Google Use First-Party Cookies, Google Analytics Cookies, Double Click Cookies)

Opting Out:

Users Can Manage How Google Advertise Using The Google Ad Settings Page. You Can Choose By Permanently Using The Google Analytics Opt-Out Browser Add-On Or By Visiting The Network Advertising Initiative Opt-Out Page.

Our Privacy Policy Once Has Been Created, Is Linked On Our Homepage And First Significant Page After Entering Our Website.

On Our Privacy Policy Page Users Will Be Informed Of Any Changes Regarding Privacy Policy Changes:

Users Can Change Their Personal Information By Emailing Us Or By Calling Us.

DO-NOT- TRACK SIGNALS HANDLING

When DNT Browser Mechanism Is In Place, We Do Not Track, Use Advertising Or Plant Cookies. We Also Do Not Allow Third Party Behavioral Tracking.

COPPA (CHILDREN ONLINE PRIVACY PROTECTION ACT)

The Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) Puts Parents In Control When It Comes To The Collection Of Personal Information From Children Under 13. The Nation’s Consumer Protection Agency, Federal Trade Commission, Spells Out What Online Services And Operators Of Websites Must Do To Protect Children’s Safety And Privacy Online.

FAIR INFORMATION PRACTICES

The Fair Information Practices Principles Is Essential For Privacy Law In The United States, And Its Concepts Have Played An Important Role In The Development Of Data Protection Laws Around The World.

In Case Of A Data Breach, We Will Take The Following Actions Which Are In Line With Fair Information Practices:

  • We Will Inform Users Via Email 7 Business Days
  • We Will Inform Users Via In Site Notifications Within 7 Business Days

We Implement The Individual Redress Principle. Individuals Have Recourse To Courts To Investigate Or Prosecute Non-Compliance By Data Collectors Or Processors.

CAN-SPAM ACT

he CAN-SPAM Act Establishes Requirements For Commercial Messages And Sets The Rules For Commercial Email, Allowing Recipients To Stop The Emails From Being Sent To Them, And Precise Penalties For Violations.

We Agree To The Following While Collecting Your Email Address:

If At Any Moment You Would Like To Unsubscribe From Receiving Emails, You Can Email Us At

And We Will Quickly Remove You From ALL Correspondence.

CONTACTING US

If You Have Any Questions Regarding This Privacy Policy, You May Contact Us Using The Info Below.