Koji su najvažniji delovi veb-sajta da biste povećali prodaju?

U današnjem digitalnom dobu, posedovanje veb stranice je od suštinskog značaja za svaki posao koji želi da uspe. Internet prezentacija je onlajn prodavnica vašeg poslovanja i često je prva tačka kontakta koju potencijalni kupci imaju sa vašim brendom. Zbog toga je ključno imati dobro dizajniranu veb stranicu koja može efikasno prenijeti poruku vašeg brenda, prikazati vaše proizvode ili usluge i na kraju povećati vašu prodaju. U ovom postu ćemo razgovarati o najvažnijim odeljcima veb-sajta koji vam mogu pomoći da povećate prodaju.

Početna stranica

Mdeus-Solutions-homepage-sample

Početna stranica je prva stranica koju posetioci vide kada stignu na vaš veb-sajt. Neophodno je ostaviti dobar prvi utisak i privući pažnju posetilaca prikazivanjem poruke vašeg brenda i vrednosne ponude. Početna stranica treba da sadrži jasne i koncizne poruke, visokokvalitetne slike ili video zapise i istaknuti poziv na akciju (CTA) koji upućuje posetioce da preduzmu akciju.

O nama

Stranica O nama je mesto gde možete ispričati priču svog brenda i prikazati svoju jedinstvenu prodajnu ponudu (USP). Ova stranica bi posetiocima trebalo da pruži jasno razumevanje vašeg poslovanja, njegove misije i vrednosti. Stranica O nama je prilika da izgradite poverenje i kredibilitet kod potencijalnih kupaca, pa je važno da uključite informacije o svom timu, nagradama i svim drugim relevantnim dostignućima.

Proizvodi ili usluge

Mdeus-Solutions-Products or Services

Stranica Proizvodi ili Usluge je mesto gde prikazujete svoje ponude i pružate posetiocima sve informacije koje su im potrebne za kupovinu. Ova stranica treba da sadrži slike ili video zapise proizvoda visokog kvaliteta, detaljne opise, informacije o cenama i recenzije ili izjave kupaca. Važno je učiniti proces kupovine što lakšim tako što ćete uključiti istaknuti poziv na akciju kako biste podstakli posetioce da kupuju.

Testimonijali ili recenzije

Mdeus-Solutions-Testimonials-or-Reviews

Svedočanstva ili recenzije su društveni dokaz da je vaše poslovanje provereno i pouzdano. Oni mogu biti prikazani na vašoj početnoj stranici ili na namenskoj stranici Preporuke ili Recenzije. Važno je uključiti i pozitivne i negativne kritike, jer to pomaže u izgradnji poverenja i kredibiliteta kod potencijalnih kupaca.

Kontaktirajte nas

Contact-Us

Stranica Kontaktirajte nas je mesto gde posetioci mogu da stupe u kontakt sa vašim biznis modelom i brendom. Važno je da posetiocima olakšate pomenuti kontakt tako što ćete uključiti obrazac za kontakt, broj telefona, adresu e-pošte i fizičku adresu. Uključivanje vidžeta za Google mape takođe im može pomoći da vas pronađu.

Blog

Blog je odličan način da privučete saobraćaj na svoju internet prezentaciju, izgradite svoj brend i pozicionirate svoje poslovanje kao lidera u industriji. Vaš blog treba redovno da se ažurira visokokvalitetnim, informativnim sadržajem koji je relevantan za vašu ciljnu publiku. Važno je uključiti dugmad za deljenje na društvenim mrežama kako biste podstakli čitaoce da dele vaš sadržaj na društvenim medijima.

FAQ

Stranica sa čestim pitanjima je mesto gde posetioci mogu pronaći odgovore na uobičajena pitanja o vašem preduzeću, proizvodima ili uslugama. Ova stranica treba da sadrži pitanja koja su relevantna za vašu ciljnu publiku, a odgovori treba da budu jasni i koncizni. Uključivanje stranice sa čestim pitanjima može pomoći u smanjenju upita za korisničku podršku i poboljšanju zadovoljstva korisnika.

Da zaključimo, dobro dizajnirana internet prezentacija sa pravim odeljcima može da vam pomogne da povećate prodaju tako što efikasno komunicirate poruku vašeg brenda, predstavljate svoju ponudu i gradite poverenje i kredibilitet kod potencijalnih kupaca. Najvažniji odeljci veb-sajta uključuju Početnu stranicu, O nama, Proizvodi ili usluge, Preporuke ili recenzije, Kontaktirajte nas, Blog i Česta pitanja. Davanjem prioriteta ovim odeljcima, možete kreirati veb-sajt koji efikasno podstiče prodaju i pomaže vašem poslovanju da raste.