almost-original
— radili zajedno tokom 2021

Almost Original

www.almostoriginal.com

Vrsta posla

Almost Original

Brif klijenta

Almost original je brend koji je osnovao iskusni grafički dizajner, tako što je kreirao jedinstven proizvodni program od tekstila, koji se po svom izgledu razlikuje od svega onoga što se na tržištu nudi. Imajući u vidu da je poslovni uspeh preduzetnika danas skoro nezamisliv bez osmišljenog prisustva na internetu, klijent nam se obratio kako bi mu kreirali internet prodavnicu.

Tim Mdeus-a je izradio veliki broj online prodavnica za svoje klijente, ali svaki novi projekat, našem timu predstavlja izazov. Nakon što smo odabrali template rešenje, naši dizajneri su ga adaptirali potrebama klijenta. Potom smo rešili da za izradu e-commerce platforme, koristimo WooCommerce plug in, imajući u vidu njegovu dobru integraciju sa WordPress-om. WooCommerce dolazi sa nekim poprilično moćnim opcijama, koje će našem klijentu olakšati prodaju, ali i upravljanje online prodavnicom. Dodavanjem ovih modula, omogućili smo neometan prolazak kupaca kroz sve faze internet kupovine, neometanu i jednostavnu pretragu baze proizvoda, kao i neometano i jednostvano vođenje administracije trgovine od strane klijenta. Na kraju, klijent je dobio jednu veliku bazu korisnika/kupaca, koja mu može pomoći da iskoristi pun potencijal internet tržišta.

Naša metodologija

Raspoređivanje proizvoda:
Za početak, klijent nam je ustupio veliku bazu sa fotografijama proizvoda i njihovim detaljnim opisom. Naš tim je kroz online prodavnicu, razvrstao proizvode u kategorije i podkategorije, ubacivajući detaljne informacije o svakom proizvodu pojedinačno (raspoloživost, veličinu, boju,dezen i sl.).

Adaptacija teme:
Naš dizajnerski tim imao je zadatak da adaptira temu koju je klijent odabrao, kako bi sve bilo besprekorno i verno prikazano. Korišćenjem WooCommerce-a, omogućili smo klijentu dobra odnos nezavisnosti i kvaliteta, kada je online prodavnica u pitanju. Klijent može samostalno da unosi proizvode, da kreira galeriju, prati i pregleda narudžbine. Takođe, broj proizvoda za unos je neograničen. Kupcima je pronalaženje konkretnog proizvoda olakšano, jer je svaki proizvod jasno predstavljen kroz odgovarajuće atribute i varijacije. Ubacili smo i filtere za cenovni rang, povezali prodavnicu sa nekoliko sistema plaćanja (karticom, uplatnicom, pouzećem, Pay Pal…). Klijentu smo omogućili izdvajanje proizvoda u akciju i dodeljivanje akcijskih cena. Kada kupac kreira kupovnu listu, sa prikazom cene proizvoda, prikazaće mu se i cena isporuke i mogućnosti za ubacivanje koda za popust. Kako bi se baza korisnika/kupaca povećavala, omogućili smo da se na sajtu prikazuju izjave kupaca o dosadašnjem iskustvu sa prodavcem kroz recenzije, a sajt smo povezali sa društvenim mrežama koje klijent koristi.

Optimizacija:
Kako bi internet prodavnica našeg klijenta zadržala potrebnu brzinu, fleksibilnost, odziv i rejting, naš tim je izvršio kvalitetnu SEO optimizaciju.

Efektna responsivna verzija:
Za ovu vrstu internet prezentacije, jako je važno da responsive verzije funkcionišu besprekorno i da tako i izgledaju. Za naš tim je uvek veliki izazov kreiranje online shopa za responsive varijante, ako se uzme u obzir veliko očekivanje koje te opcije moraju da ostvare.

Almost Original

Rezultati

Uspešno kreiranje sadržaja prodavnice:
Nakon pravilne implementacije proizvoda u kategorije i podkategorije, dobili smo web shop atraktivnog izgleda, gde sa malim brojem klikova posetilac dolazi do željenog mesta. Svi proizvodi su predstavljeni sa jasno istaknutim podacima (cena, boja, opis..) i sa dovoljno fotografija. Uz nih postoje i jednostavni obrasci za plaćanje i poručivanje, kao i detaljna email obaveštenja o kupovini i isporuci.

WooCommerce kao integrisano rešenje:
Kada su naši dizajneri doneli odluku da koriste WooCommerce kao plug in, znali su da imaju veću slobodu u pogledu prilagođavanja brendu u smislu dizajna, jer se kroz veb-sajt može potpuno uklopiti sa brendom kao odlično i pouzdano e-commerce rešenje. Mnoštvo ekstenzija, dodataka, koji utiču na funkcionalnost veb-sajta, učinili su ovaj web shop lakim za korišćenje i upravljanje. Potencijalnom kupcu je omogućeno da se prijavi i registruje, odabere velicinu, boju, izabere pol, doda proizvod u omiljene , da pročita detaljan opis proizvoda, da dobije garanciju i preporuku za pregled sličnih proizvoda, da kreira liste želja i ostavlja recenzije o proizvodu. Ovakav način trgovine našem klijentu štedi vreme i novac, ali mu i obezbeđuje stalno online prisustvo.

Uspešna optimizacija:
WooCommerce je drugi u ukupnom SEO skoringu kada su u pitanju e-commerce rešenja, jer zajedno sa Word Press-om predstavlja stand-alone proizvod, koji koristi pun potencijal WordPress SEO prednosti. Ovim rešenjem naš tim je nesumnjivo doneo najbolju odluku za klijenta i njegovu prezentaciju.

Finalna verzija:
Kada smo pustili u rad online prodavnicu našeg klijenta, detaljno smo ispitali funkcionalnost svakog segmenta pojedinačno, i uverili se da sve funkcioniše bez zastoja.

Radite sa nama

Zakažite sastanak ili konferencijski poziv
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.
Sajt je zaštićen reCAPTCHA-om i na njemu se primenjuje Google politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge.